HOLISTISCHE THERAPIE

Het woord ‘holisme’ komt van het Griekse woord ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Bij holistische therapie wordt er dus naar de persoon gekeken op alle vlakken van het ‘mens zijn’. Dit met de overtuiging dat alles met elkaar verbonden is en dus ook van invloed op elkaar is. Hierbij onderscheiden we 5 niveaus van het ‘mens zijn’;

Onbalans

Zo kan bijv. een onbalans op mentaal en/of emotioneel gebied resulteren in een fysieke klacht. Welke (negatieve) gedachten spelen steeds in je hoofd? Wat zijn je overtuigingen? Welke emoties voeren de boventoon? Waar voel je dit in je lijf? Hoe ga je daarmee om?

Door een onbalans op het ene niveau (bijv. mentaal en/of emotioneel), kunnen de andere niveaus (bijv. fysiek en/of energetisch) gaan reageren. Zowel op fysiek als energetisch niveau kan dit blokkades opleveren in het lichaam, wat zich kan ‘vastzetten’ in je lijf. De energie kan niet meer vrij stromen en er kunnen fysieke klachten ontstaan. Het spirituele niveau laat zien hoe je in het leven staat en omgaat met de dingen die op je pad komen.

GERICHTE HULP

Door als holistisch therapeut/coach te kijken naar alle gebieden is het mogelijk de kern van een klacht of probleem te doorgronden en gerichte hulp te bieden. Deze therapie is vooral gericht op mensen die niet ‘in het oude’ willen blijven hangen, zichzelf willen ontwikkelen en steeds terugkomende problematiek willen aanpakken bij de kern. Op deze wijze, de holistische benadering, kun je inzicht krijgen in de kern van je problematiek en kan het zelf genezend vermogen geactiveerd worden.

Bij een holistische behandeling kan, naast het toepassen van Reiki, ook gebruik worden gemaakt van klankschalen, inzichtkaarten, edelstenen en (familie)opstellingen. Op deze wijze kan de intensiteit van een behandeling worden versterkt, is er meer ruimte voor coaching en is een gerichte aanpak mogelijk om tot de kern van een klacht/probleem te komen.

06-13236397 info@natuurlijkinbloei.nl