Reiki

De term ‘Reiki’ komt voort uit de Japanse woorden ‘Rei’ en ‘Ki’, wat staat voor ‘universele levensenergie’. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is de essentiële energie waaruit wij bestaan. Reiki is een alternatieve geneeswijze die zowel balans kan brengen, als het zelfhelend vermogen kan activeren, op alle holistische niveaus; dus op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Door middel van handoplegging wordt de universele levensenergie doorgegeven.

Wat doet reiki

Reiki geeft allereerst een diepe ontspanning. Het creëert de ruimte om blokkades op te heffen, door lichaam en geest weer in balans te brengen. Reiki is ondersteunend bij lichamelijk letsel en mentale en/of emotionele onbalans.

Reiki is inzetbaar op lichamelijk gebied bij onder andere; vermoeidheid, stress, pijn, slaapproblemen, chronische aandoeningen

Reiki is inzetbaar op mentaal gebied bij onder andere; (hoog)gevoeligheid, onzekerheid, angst, ontwikkeling van het zelfbewustzijn en de intuïtie, vastlopen in het dagelijks functioneren

Reiki is inzetbaar op emotioneel gebied bij onder andere; burn-out, depressie, traumatische ervaringen, niet lekker in je vel zitten, verwerking van verlies, rouw en scheiding

Klankschalen

Wat zijn klankschalen?

Klankschalen zijn kommen van metaal, meestal afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in Azië. Ze staan bekend als ‘singing bowls’ omdat ze na het aanslaan een diepe trilling veroorzaken met verschillende diepten en tonen. Klankschalen zijn er van klein tot groot en hebben ieder een uniek geluid.

Hoe worden klankschalen gebruikt?

De klankschalen kunnen zowel rond het lichaam als op het lichaam gebruikt worden. Bij alle behandelingen geldt dat kleding aan blijft, zowel klankschalen als reiki werken door de kleding heen.

Wat is de werking van klankschalen?

Omdat geluid uit trillingen bestaat en de mens grotendeels uit water, werken de klankschalen hierop in en helpen ze om spanningen los te laten. Klank doordringt ons hele systeem tot op celniveau. Alle weefsels en organen, waaronder de plaatsen waar blokkades zich bevinden, worden op deze manier aangesproken en kunnen zo weer in balans gaan resoneren(meetrillen) met de rest van het lichaam. Op fysiek niveau kun je hierbij denken aan bijvoorbeeld verkrampte schouders en op emotioneel gebied kun je denken aan bijvoorbeeld opgekropte gevoelens.

Klankschalen en Reiki

Klankschalen werken zeer goed in combinatie met reiki. Door de werking van klankschalen kun je sneller en intenser ontspannen en het zorgt ervoor dat de reiki op een nog beter en dieper niveau kan inwerken.

Voor wie is een klankschaaltherapie niet geschikt?

Klankschalen zijn ontlokkende middelen, dat wil zeggen; ze zijn openend, geven inzicht en kunnen herinneringen oproepen en/of versterken.
Personen waarvoor het gebruik van klankschalen minder geschikt is, zijn:

  • Mensen die onder psychiatrische behandeling zijn
  • Mensen met een psychose of die in het verleden een psychose hebben gehad
  • Mensen die aan epilepsie lijden
  • Mensen die een pacemaker dragen
  • Mensen die aan trombose lijden
  • Bij zwangerschap tot de zesde maand worden geen klankschalen op het lichaam gebruikt
06-13236397 info@natuurlijkinbloei.nl